Actualitat Notícies

Així pots consultar el consum elèctric de la teua casa en temps real
Així pots consultar el consum elèctric de la teua casa en temps real

En un moment on els preus de la llum pugen cada dia, al punt d'arribar quasi als 200 euros/*MWh en el mercat majorista, i el Govern de Pedro Sánchez busca estratègies per a reduir els alts preus, ens veiem en la urgència de buscar alternatives d'estalvi per a poder mantindre el control de la nostra economia de la llar, començant per la llum.

D'aquesta manera, tenim l'opció de consultar en temps real el consum elèctric que es genera a les nostres cases. Amb això, podem tindre un control directe de cada electrodomèstic que puga estar provocant un augment d'energia i així prendre decisions immediates per a reduir les despeses.

Per a poder fer aquesta consulta existeixen dos mecanismes: el tradicional, que és accedir al comptador, tasca que resulta complexa quan vius en un edifici i has d'anar fins a la sala de controls per a poder extraure la informació, o el que et proporcionen les distribuïdores d'energia amb les seues pàgines web per a poder accedir virtualment al consum en temps real en *kw del que estan generant els electrodomèstics a la casa.

Per a endinsar-nos en aquesta experiència que ens ajudarà a controlar de millor forma la despesa de llum, el portal *Genbeta assenyala que per a poder consultar virtualment és necessari distingir a les companyies comercialitzadores de les distribuïdores i saber quina és la que correspon a la nostra casa.

Segons expliquen en l'article, a Espanya existeixen 333 distribuïdores, encara que la major part dels clients es reparteixen entre les 5 principals. Per a saber la que està vinculada a la meua casa s'ha de consultar una factura de llum en l'apartat on es trobe el codi *CUPS:

- Nedgia: ES0230

- Nortegas: ES0229

- Redexis: ES0238

- Endesa: ES0031

- Iberdrola: ES0021

- Unión Fenosa: ES0022

Alta de servei per distribuïdora de llum

Una vegada aconseguit el codi, s'ingressa en la web de la nostra distribuïdora o en aplicacions per a telèfon intel·ligent (si està disponible). En elles, haurem de donar-nos d'alta en un procés senzill que demora aproximadament 48 hores mentre validen la nostra informació com a clients:

- Endesa Distribució: web, aplicació per a iOS i Android.

- Iberdrola Distribució: web, aplicació per a iOS i Android.

- Unión Fenosa Distribució: web.

- E-Xarxes EDP Distribució: web.

- Viesgo Distribució: web i aplicació per a iOS i Android.

Documentació per al registre

 • Endesa Distribució: nom i cognoms, NIF / Passaport / NIE (adjuntar document pujant un arxiu), mail de contacte, mòbil i adreça.
 • Iberdrola Distribució: una factura de llum (on figura el CUPS), mòbil, correu electrònic.
 • Unión Fenosa Distribució: nom i cognoms, document identificatiu (NIF/CIF/NIE), correu electrònic.
 • E-Xarxes EDP Distribució: document identificatiu (NIF / CIF / NIE / Passaport / Targeta de resident), codi *CUPS, correu electrònic i telèfon mòbil.
 • Viesgo Distribució: NIF i correu electrònic.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		      W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías