Actualitat Notícies

Aquests són els aparells que més llum gasten, apaga'ls sempre que pugues
Aquests són els aparells que més llum gasten, apaga'ls sempre que pugues

Cada vegada estem més conscienciats amb el preu de la llum i apliquem diferents tarifes per a estalviar en la nostra factura de consum elèctric. Controlem la despesa dels electrodomèstics, triant aquells que siguen de categoria A i canviem les llums de la llar amb bombetes LED. Però hi ha uns certs aparells elèctrics de la llar que s'escapen del nostre control i acaben consumint en segon pla bastant energia.

Per sort, hi ha diferents accions que podem prendre perquè aquests electrodomèstics deixen de gastar electricitat sense que ens adonem, com per exemple desendollar-los, fer ús de regletes amb botó per a apagar-les quan no usem l'aparell o programar un temporitzador perquè s'encenguen quan nosaltres els anem a usar.

Però el primer pas és localitzar els aparells elèctrics que estan drenant energia cada dia en la teua llar sense el teu permís. L'equip de Redeszone ens recomana apagar sempre els següents aparells electrònics per a estalviar en la factura de la llum. Hem de fer una anàlisi de quan els usem i quan els necessitarem realment per a saber el moment en el qual podem apagar-los.

Els radiadors produeixen una despesa excessiva

Tenim el lleig costum d'encendre la calefacció de tota la casa o deixar-la encesa quan ens treballarem o a comprar per a trobar l'habitatge *calentita a la nostra volta. Li tenim paüra al fred, però això no fa més que engrossir la factura de la llum els mesos d'hivern. El millor per a evitar que un radiador consumisca en excés és encendre'ls solament en aquelles habitacions que necessitem calfar, i no en tota la casa. Podem usar un programador perquè la calefacció s'active solament a unes certes hores. Per descomptat, cal mantindre una temperatura decent i no tropical. I si podem purgar els radiadors perquè siguen més eficients, millor que millor.

El mode 'estand by' de la tele consumeix energia sense adonar-te (Jonas Leupe per a Unsplash)

Moltes llars disposen de més d'una nevera o congelador, especialment en llars amb famílies nombroses o per a fer ús d'un frigorífic extra en els mesos d'estiu o de Nadal. El problema ve quan mantenim eixos electrodomèstics encesos tot l'any i estan mig buits. Els frigorífics buits, encara que no els òbrigues, tenen un cicle de refredament que provoca uns pics de consum innecessari, fins a un 25% del total de la factura. Per això és millor apagar-los quan no els usem, netejar-los i deixar-los llestos per a quan siguen necessaris en moments puntuals.

Els dispositius intel·ligents de la llar, com a robots netejadors, assistents de veu o cambres, es mantenen 24 hores endollats a la xarxa, però no els necessitem tot el temps. Molts d'aquests aparells només s'empren en cap de setmana o un parell d'hores entre setmana, per la qual cosa és millor desendollar-los o programar-los perquè s'encenguen solament quan els necessitem.

Apagar el Chromecast o la 'conga' resultarà en un estalvi en la factura de la llum

Finalment, està el famós Estand By o també conegut com a consum fantasma. És el mode que tenen uns certs aparells electrònics, com les televisions i les pantalles d'ordinador, de quedar-se en repòs, entre apagades i enceses per a ser usats amb celeritat quan els necessitem. Sembla una ximpleria, però si es passen en Estand *By dia sí i dia també, acaben augmentant la factura de la llum. Per això cal desconnectar aquests aparells quan no els usem. El més convenient és connectar aquests electrodomèstics a una regleta amb interruptor, per a apagar el botó quan no els utilitzem i estalviar-nos uns euros cada mes.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías