Actualitat Notícies

De vacances a l'estranger? No sense cobertura mèdica
De vacances a l'estranger? No sense cobertura mèdica

Un contratemps durant un viatge que t'obligue a rebre assistència mèdica sense tindre-la pot arruïnar-te les vacances. Si viatges a un país que no estiga cobert amb la Targeta Sanitària Europa és essencial que contractes una assegurança amb una bona cobertura mèdica a l'estranger. A vegades les assegurances que ja tenim contractats (del cotxe, salut, targeta de crèdit...) poden resultar suficients.

Assegurar l'assistència en els teus viatges

Quan s'acosten les vacances és convenient comprovar la cobertura sanitària de la qual disposes i, en cas que siga insuficient, contractar una assegurança d'assistència en viatge. Eres soci d'OCU? Pots accedir a una bona pòlissa en condicions molt avantatjoses:

Informa't sobre l'assegurança d'assistència en viatge

El problema pot sorgir quan es viatja a l'estranger i es necessita assistència sanitària: informa't del que tens què fer i del que necessitaries segons qual siga la destinació del teu viatge per a evitar que se t'arruïnen les vacances.

Targeta Sanitària Europea

És gratuïta i necessària si viatges a qualsevol dels 28 estats membres de la UE, a més d'Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa. Amb ella tindràs dret a rebre assistència sanitària pública en les mateixes condicions en les quals els seus ciutadans nacionals són atesos (encara que en alguns països pot haver-hi copagament).

Pots sol·licitar-la de la següent manera:

  • Amb cita prèvia. En els Centres d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (*CAISS) de cada província.
  • A través d'internet en la web de la Seguretat Social (es pot fer amb i sense necessitat de certificat digital).
  • Per telèfon telefonant al 901 16 65 65.

Qualsevol que siga la forma de sol·licitud no te l'entregaran en mà, sinó que te l'enviaran en uns dies al domicili que figure en les bases de dades de la Seguretat Social.

Si no has obtingut a temps la Targeta Sanitària Europea, la Seguretat Social t'ofereix la possibilitat d'obtindre en línia un Certificat Provisional Substitutori, que s'emet per un període màxim de validesa de noranta dies, sempre que disposes del certificat digital corresponent que et permeta operar amb la Seguretat Social a través d'Internet.

Assegurances d'assistència en viatges

Encara que et desplaces a un país de l'àmbit de la Targeta Sanitària Europea, convé portar addicionalment una assegurança d'assistència en viatge que cobrisca els trasllats (no obstant això, potser ja els tens inclosos en una altra pòlissa i no necessites contractar un), però fora de la Unió Europea, si vols viatjar amb garanties, et convé una assegurança.

Imprescindible anara de la Unió Europea

Si viatges a un país que no estiga cobert amb la Targeta Sanitària Europea és essencial que tingues una assegurança amb un bon límit de despeses d'assistència mèdica a l'estranger. Encara que, en principi, no és obligatori contractar una assegurança d'assistència en viatge, ja abans de la pandèmia hi havia alguns països que exigien tindre una assegurança per a concedir el visat. I ara, després de la pandèmia, ha augmentat el número de *paises que l'han començat a demanar.

El capital que has de tindre assegurat per a viatjar varia en funció del destí i dels seus costos sanitaris. Per exemple:

Fora de l'àmbit de la Targeta Sanitària Europea, és recomanable contractar un capital superior a 300.000 euros. En l'assegurança d'assistència en viatge concertat per a socis d'OCU pots contractar fins a 4.800.000.

Els creuers o els viatges per a practicar esports d'hivern normalment han d'incloure's de manera expressa en la pòlissa.

Si viatges amb un bebé, encara que no pague el viatge, és necessari que li inclogues en la pòlissa per a *segurar que estiga cobert si necessita assistència.

Revisa també les teues altres assegurances

Moltes de les assegurances que tenim solen incloure cobertura d'assistència mèdica en viatges. A més, els límits d'aquestes garanties són acumulables, és a dir, si tens l'assistència sanitària a l'estranger coberta per 15.000 euros en les teues assegurances de llar i per 8.000 en les teues assegurança de cotxe, estaries cobert per despeses fins a 23.000 euros.

  • Del cotxe. Aquest segur sol portar incorporada l'assistència en viatge per al vehicle assegurat i, a vegades, també cobreix l'assistència mèdica per al prenedor i els seus familiars, encara que viatgen per separat i independentment del vehicle.
  • De les targetes de crèdit. Algunes targetes porten incorporat una assegurança d'assistència en viatge. Encara que, en general, les cobertures solen ser escasses i restringides al fet que el pagament del vol s'haja efectuat amb la targeta en qüestió, hi ha algunes targetes amb assegurances que superen al de moltes asseguradores.
  • De la llar i decessos. Molts d'ells també solen incloure l'assistència sanitària en viatge.
  • De salut. Les assegurances mèdiques cobreixen amb freqüència l'assistència a l'estranger. Si tens un, flama abans de viatjar i informa't de les condicions.

Comprova les cobertures i els capitals contractats ja que en funció del país destine poden ser insuficients: si no és un país de la Unió Europea, on disposes de Targeta Sanitària Europea, fins i tot la suma de les cobertures pot quedar-se curta, per la qual cosa és recomanable contractar una assegurança.

Consulta la notícia original ACI

© 2022 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías