Actualitat Notícies

El 83% dels consumidors considera que la rebaixa de l'IVA en aliments bàsics ha sigut ineficaç, segons *Facua
El 83% dels consumidors considera que la rebaixa de l'IVA en aliments bàsics ha sigut ineficaç, segons *Facua

Així, en un comunicat emés aquest dimarts, Facua-Consumidors en Acció ha reclamat al Govern l'aplicació de preus màxims als aliments bàsics per a 'evitar l'especulació i el perjudici als consumidors'.

Així mateix, l'associació urgeix al ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, l'obertura d'una investigació per a obtindre 'informació' per part de les cadenes de distribució sobre els motius de les pujades dels aliments, i, que en cas de no acreditar l'absència d'increments en els seus marges, els òbriga expedients sancionadors.

En concret, l'enquesta ha subratllat que la fixació de màxims als preus és la mesura més reclamada pels ciutadans davant les pujades, ja que opten per ella el 47,5% dels enquestats, 13 punts més que fa un any.

En canvi, la segona opció, preferida per 16,3% dels enquestats, és baixar l'IVA encara més, mentre que el 13,7% prefereix l'opció d'imposar impostos als grans establiments pels seus beneficis extraordinaris, i el 6,2% optaria per imposar els impostos a les grans marques d'alimentació.

Per part seua, només un 5,6% dels enquestats es decanta per entregar un xec a les famílies amb menys recursos com a mesura més beneficiosa per a combatre les pujades de preus dels aliments.

L'enquesta, en la qual han participat 3.252 consumidors de tota Espanya, ha sigut realitzada per Facua-Consumidors en Acció entre el 15 de gener i el 6 de febrer de 2024.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías