Actualitat Notícies

Els contribuents podran pagar a Hisenda per *Bizum o amb targeta
Els contribuents podran pagar a Hisenda per *Bizum o amb targeta

 Vigilarà els crèdits fiscals i farà inspeccions 'in situ' a les grans empreses
 L'Administració reconeix una despesa alta en lloguers i deixarà immobles

Hisenda permetrà als contribuents que paguen els impostos i els seus deutes amb el fisc a través de *Bizum o de targeta bancària. L'Agència Tributària ha presentat el seu nou Pla Estratègic per a 2024-2027 en el qual se centra en millorar l'assistència al contribuent a través de les eines informàtiques. Dins d'aquest objectiu, l'Administració considera necessari habilitar, a més dels mitjans de pagament tradicionals, 'altres mitjans més actuals concordes amb la demanda i l'ús social, com ara targetes de crèdit o dèbit i *Bizum'.

A més, l'Agència Tributària també permetrà als contribuents que domicilien els pagaments en entitats financeres no col·laboradores de la Zona Única de Pagaments en Euros (SÀPIA, en les seues sigles en anglés).

L'Administració entén que permetre els pagaments amb els nous sistemes suposa facilitar els processos als ciutadans, però també a la pròpia Agència Tributària. El fisc reconeix que les transferències porten aparellades 'dificultats i tasques addicionals, donada la limitada i escassa informació que acompanya als ingressos rebuts per aquesta via'.

D'altra banda, Hisenda habilitarà un sistema perquè els contribuents puguen corregir de manera voluntària xicotets errors en la declaració de l'IRPF sense que això els comporte una sanció (que es limitarà a les conductes més greus). Per a permetre aquesta correcció sense que l'Administració inicie un procediment de comprovació, posarà a la disposició dels contribuents un esborrany de declaració complementària amb les incidències esmenades de tal manera que puga corregir-les el propi contribuent. A més, encara que es mantindrà l'atenció presencial per als contribuents, especialment per als majors de 65 anys, Hisenda incrementarà els serveis que puguen fer-se per internet i telèfon.

Grans empreses

L'Agència Tributària elevarà la vigilància sobre els grans grups per a millorar el control sobre els crèdits fiscals que s'apliquen en l'Impost de Societats amb l'objectiu d'eixamplar les bases imposables. El fisc posa el focus en els grups que tributen sota el règim de consolidació fiscal, uns 50.000 al nostre país, ja que suposen fins al 30% de la recaptació per Societats.
En aquesta labor, assenyala que 's'estableix com a objectiu fonamental' el control dels crèdits tributaris pendents que tinga les empreses.

L'Administració persegueix consolidar la informació individual declarada per cada grup sobre els crèdits tributaris pendents en un exercici en el qual s'han efectuat actuacions de comprovació o s'han produït modificacions mitjançant noves declaracions. Una vegada aconseguisca incorporar aquesta informació 'es realitzaran anàlisi de tots els crèdits tributaris pendents' tenint en compte tots els exercicis afectats des de la generació del mateix fins a la seua aplicació. 'D'aquesta manera es garantirà una adequada assistència al contribuent, indicant els crèdits fiscals que es poden aplicar en una determinada declaració tributària en un exercici concret', diu Hisenda.

A més, s'instarà que corregisquen les seues declaracions si es detecten errors i es potenciarà la presència inspectora en la seu de les companyies. 'Resulta convenient abordar un rellançament i reforç de la presència inspectora en seu dels obligats tributaris de cara al quadrienni 2024-2027, prenent en consideració els condicionants que planteja la nova situació jurídica i tecnològica', afig.

Lloguers i teletreball

L'Administració busca reduir els immobles que manté llogats davant el seu alt cost amb l'objectiu de retallar en els pròxims anys un 33% la despesa de lloguer. Per a això, s'ajudarà el nou sistema de teletreball que, després de negociació col·lectiva, vol imposar als empleats per a establir un model híbrid de la prestació de servei. Així mateix, amb el nou sistema de teletreball es redissenyaran els espais interiors dels immobles reduint espais d'ús individual com a oficines i incrementant els espais oberts d'usos múltiples, 'que permetria una reducció de la superfície necessària per a ús d'oficines'. Hisenda preveu incrementar la plantilla en 2.082 treballadors de cara a 2027.

Economia submergida

Hisenda millorarà el cens d'empresaris i autònoms per a conéixer amb exactitud les activitats econòmiques desenvolupades i les obligacions tributàries que es deriven d'aquestes amb l'objectiu de lluitar contra li economia submergida.

També farà una adequada identificació de les entitats realment actives, ja que les inactives resulten ocultadores dels vertaders amos de béns. 'L'economia submergida constitueix un nínxol habitual de frau que requereix que des de la Inspecció es continue actuant en relació amb contribuents que no admeten pagaments per mitjans bancaris', assenyala.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías