Actualitat Notícies

‘En l'ull de l'huracà’: l'OCU revela les empreses que pitjor atenció al client tenen
‘En l'ull de l'huracà’: l'OCU revela les empreses que pitjor atenció al client tenen

La satisfacció del consumidor segons estudi de l'OCU

Per a començar, segons un estudi dut a terme per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre una mostra de 1.450 consumidors que van acudir a aquest servei de bancs, assegurances i companyies de telecomunicacions, gas i electricitat, «a penes un 40% dels enquestats es declaren molt satisfets amb l'atenció rebuda, enfront d'un 30% que se senten poc satisfets».

La valoració per sectors: electricitat, gas, bancs, assegurances i telecomunicacions

Per part seua, tal com recull el mateix informe, les empreses de gas i electricitat són les pitjors valorades, amb un 39% i 32% de clients «poc satisfets». La falta de solucions no és l'única causa d'aquesta mala experiència, ja que molts dels enquestats critiquen el «temps i esforç requerit per a parlar amb un operador».

Ara, en el cas de les empreses de gas, també destaquen una important quantitat de consultes per cancel·lació del servei (7%), mentre que les fins a un 6% dels clients de les companyies elèctriques acudeixen al servei d'atenció al client per «males pràctiques comercials».

El rànquing que ho revela tot

També, les assegurances (29%) i les entitats bancàries (26%) reuneixen una gran quantitat de clients insatisfets, ja siga per la falta d'informació de contacte en mitjans en línia o per altres motius com la denúncia de casos de frau, que suposa el 5% de les anomenades a bancs.

Així concloem

Per part seua, finalment, malgrat comptar amb un 24% de clients insatisfets, les empreses de telecomunicacions són les millors valorades.

A diferència dels anteriors casos, les consultes a aquesta mena de companyies es donen per a sol·licitar informació sobre la qualitat del servei contractat. Igualment, el percentatge de consultes per males pràctiques comercials també ascendeix fins als cinc punts.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías