Actualitat Notícies

L'oli de gira-sol desbanca a l'oli d'oliva en la cistella de la compra dels consumidors espanyols
L'oli de gira-sol desbanca a l'oli d'oliva en la cistella de la compra dels consumidors espanyols

L'oli d'oliva comença a deixar de ser el producte estrela en la cuina de moltes llars espanyoles. L'alt preu que està aconseguint el verge extra ho converteix en un producte quasi prohibitiu, en molts supermercats supera els deu euros el litre. Això suposa una brusca pujada de preu, més d'un 60% en l'últim any.

Aquest és el motiu pel qual molts consumidors, quan faran la compra, acaben decantant-se per la de gira-sol, una vegada que arriben a la prestatgeria de l'oli. Aquest producte ha arribat a superar la venda en un 33%. Per a molts consumidors, l'oli d'oliva s'ha convertit en un producte de luxe que no es poden permetre, així que no els queda una altra que emportar-se la de gira-sol, perquè costa molt més barata.

Li preguntem a Magy, a la qual hui acompanya un equip d'Antena 3 Notícies a fer la compra. Té dubtes a l'hora de triar, però quan arriba a la prestatgeria decideix agafar la botella d'oli de gira-sol: 'Sempre he comprat d'oliva, perquè és bastant més sana. A més, cuide molt la meua alimentació, però em resulta impossible pagar tant. Si compre oli, no puc pagar altres coses'.
Descens de les vendes d'oli d'oliva

Les vendes d'oli d'oliva han caigut quasi un 18%, passant de les 134.000 tones a 110.477 tones. I si ens centrem el verge extra, una de les més demandades sempre pel consumidor, les vendes han caigut més del 20%, fins als quasi 50 milions de litres.

Això repercuteix, directament, en l'augment de la de gira-sol: s'han venut unes 160.000 tones. Els venedors en el súper asseguren que ells també han notat com cada vegada han de reposar menys oli verge extra d'oliva en les prestatgeries. 'Fins i tot no podem llevar-li l'ull de damunt, perquè a vegades solen desaparéixer les botelles', assenyalen des de l'establiment.

Amb aquesta diferència de preu, quasi podem dir que el famós 'or líquid' comença a desaparéixer de la cuina de moltes llars espanyoles: 'Amb aquests preus, assegura Magy, cada vegada resulta més difícil amanir els plats del menú diari a casa'.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías