Actualitat Notícies

Peg Perego Viaggio Twist + base Twist, cadira perillosa
Peg Perego Viaggio Twist + base Twist, cadira perillosa

En OCU, en col·laboració amb diverses associacions (altres organitzacions de consumidors, clubs d'automòbil, etc), realitzem contínuament anàlisis comparatives de les cadires de cotxe per a nens que surten al mercat, per a comprovar la seva qualitat, eficàcia i, sobretot, la seva seguretat. En el transcurs de l'últim estudi, les exigents proves del laboratori han revelat que una de les cadires, Peg Perego Viaggio Twist, presenta defectes que la converteixen en insegura en cas d'accident.

Una cadira insegura que ha de retirar-se

La cadira Peg Perego Viaggio Twist és una cadira per a nens d'entre 61 i 105 centímetres (entre 1 i 4 anys d'edat) que s'instal·la sobre una base (la base *Twist), ja sigui en sentit contrari de la marxa o a favor de marxa, en funció de l'indicat segons l'altura del nen.

La cadira només es pot usar amb la base instal·lada i només amb la base *Twist, és a dir, és impossible usar-la d'una altra manera.

Quin és el problema?

La cadira Peg Perego Viaggio Twist Perill no ofereix garanties de seguretat en cas de col·lisió frontal del vehicle. És un perill real.

Hem comprovat que, durant les proves de xoc frontal (*crash test), que simulen un xoc a uns 64 km/h (més sever que la normativa R129 d'homologació en la qual el xoc és a 50 km/h) es trenca la peça que dona suport a la base de la cadira en el sòl del cotxe, amb el que el seient pròpiament dit es desprèn de la base i es projecta cap endavant i cap amunt.

El problema es produeix tant quan la cadira s'instal·la a contramarxa com a favor de marxa.

Que has de fer?

A l'ésser un model de cadira que s'ha llançat molt recentment, no hi ha moltes unitats venudes.

En cas que hagis comprat una d'aquestes cadires hauries de deixar d'usar-la immediatament i posar-te en contacte amb el fabricant.

Et recomanem consultar el comparador i triar un seient de seguretat que obtingui bones valoracions:

Les millors cadires de cotxe per a nens

Una cadira legal... però insegura

Les organitzacions participants en l'estudi hem informat del problema detectat a la seu central de Peg Perego a Itàlia. Han respost que investigaran el problema i que han parat la producció d'aquest model de cadira, encara que insisteixen que la cadira passa les proves d'homologació de la Norma R129. Però aquestes proves són menys severes que les que s'han realitzat en les anàlisis internacionals: la cadira pot respectar les normes, però el que és clar és que no pot garantir la seguretat del nen que viatja en ella. L'assumpte és molt seriós i urgeix prendre mesures.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías